Vill du bli medlem i HJK?

Vi vänder oss till alla skytteintresserade människor som vill börja eller förbättra sina kunskaper i jaktskytte. HJK har ca.1250 medlemmar (2016). Varje år tillkommer ett antal nya och några kliver av. För att bli medlem i HJK måste man först godkännas av styrelsen.

Intagning av nya medlemmar sker löpande under året. Första avgiften är totalt 1800 kr bestående av:
– inträdesavgift 1200 kr samt
– 600 kr årsavgift.
Blir man medlem efter 1:a Oktober slipper man årsavgiften för det året. Första avgiften täcker då inträde samt årsavgiften för året därpå.

Klicka på länken ”SÖK MEDLEMSKAP HÄR” nedan så kommer du till en sida där du kan söka medlemskap.

SÖK MEDLEMSKAP KLICKA HÄR!

 

Här följer en kort beskrivning på hur det går till och vad som händer:

Steg 1. Du klickar på länken ”SÖK MEDLEMSKAP HÄR” och fyll i det elektroniska ansökningsformuläret.

Steg 2. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Blankett kan hämtas på polisen.se. Fyll i blanketten och posta den till Rikspolisstyrelsen, ärendet tar ca två veckor. Svaret postar du oöppnat till:
Styrelsen
Haninge Jaktskytteklubb
Box 155
136 23 Haninge

Steg 3. Din ansökan behandlas på närmast kommande styrelsemöte, som hålls vanligtvis en gång i månaden.

Steg 4. Efter godkännande får du ett meddelande med instruktioner om vad du behöver göra. Räkna med att det tar 5-8 veckor från det att du anmäler dig tills du får meddelandet.

Steg 5. När du betalt avgiften skickas ett brev med ditt medlemskort ut.
Innan beviljat medlemskap är du välkommen att övningsskjuta på våra ordinarie öppettider som du hittar på vår hemsida under BANOR.
Studera gärna vår hemsida som innehåller detaljerade beskrivningar om banorna.

Har du frågor om det som rör medlemskap och ansökan är du välkommen att höra av dig via e-post:
Klicka här –> FRÅGOR OM MEDLEMSKAP

 

Att vara medlem i HJK, skyldigheter & rättigheter.

Som medlem i HJK blir man en del av klubben. Det innebär både rättigheter och skyldigheter. Som besökande skyttegäst på HJK kan man känna sig som en hotellgäst, man betalar och skjuter, sen åker man hem. Någon annan tar hand om skötsel och renhållning.

Men som medlem i HJK är du på Din egen bana när du skjuter på HJK, med ungefär samma ansvar som du har hemma när det gäller städning, underhåll och sophantering.
– Ja-ja… visst kan det vara så att du har andra familjemedlemmar hemma som sköter sånt, men du fattar nog vad jag menar.

Är du här och skjuter på våra öppettider så uppskattar funktionärerna  om du erbjuder en hjälpande hand med påfyllning av duvor, släpa säcken med tomhylsor till containern, etc.

Är du här och skjuter på övrig tid så blir det per automatik Ditt ansvar att lämna banan i toppskick när du åker hem. Givetvis ska du inte ge dig i kast med avancerade reparationer av något, men berätta för banchefen vad som är trasigt (ring eller maila) så att problemet kan lösas så snabbt som möjligt. Ditt ansvar är städning och ordning.

Både du och alla andra som skjuter här uppskattar om allt fungerar och man slipper plocka upp efter någon annan eller fylla på med lerduvor(vilket man dessvärre får ställa upp och göra ibland).

Vad får man för rättigheter då? tänker du.
När banorna inte är öppna kan man ringa banchefen och fråga om någon lånat och öppnat banan. Som medlem har man då rätt att delta i skyttet (gäller inte om banan är hyrd).

Har man utbildats på banans funktioner och har banchefens förtroende, genom att man jobbat som funktionär på banan, kan man ringa och fråga om man kan få låna nyckeln till banan för att själv åka ut och skjuta. För det krävs även genomförd säkerhetsutbildning.

Fler möjligheter

Som medlem i HJK får du skjuta för en billigare avgift, du köper Guldkuponger i bunkern.
Om du vill kan du ställa upp som funktionär och får då köpa ännu billigare kuponger (Röda). Under öppettid behöver alla banor funktionärer för att kunna hålla öppet, Café Knallen behöver folk i serveringen, vid tävlingar behövs funktionärer, tidningen Knallehanda och hemsidan behöver hjälp och när det är städdag är alla medlemmar välkomna att hjälpa till.

När du fått ihop tre arbetspass under ett kalenderår får du köpa röda kuponger att skjuta på hagelbanorna för och skyttet på kulbanorna blir gratis. Se fullständig information i Prislistan. Genom att ta arbetspass får man dessutom bättre kontakt med andra medlemmar i klubben.