SÄKERHETSKURSER

2018-01-24

Vårens säkerhetskurser äger rum lördagarna 17 mars och 16 juni med start kl 9.00 i klubbstugan. Räkna med att vi är klara någon gång mellan 13.00 -13.30. Klubben bjuder på fika och kaka men vill du ha något rejälare får du ta med en smörgås själv.

Ingen föranmälan behövs. /Styrelsen

GYTTORP Mälarcupen Sporting

2017-12-08

Gyttorp Mälarcupen Sporting är en klassisk vintercup i Engelsk Sporting för alla som vill träna och hålla skyttet uppe under vintermånaderna.

Datum och info här

TRAP 1 ÖPPNAR TILL HÖSTEN

2017-07-20

Äntligen är vallbygget färdigt samt beskiktat. En hel del arbete återstår dock bland annat med montering av nya kastare samt intrimning av kompaktsporting-banan.

Huvudkastaren är dock i funktion vilket innebär att vi öppnar banan för allmänheten i samband med starten av höstsäsongen den 5 augusti. Funktionärer nya som gamla är välkomna att anmäla sig hos mig via mail.  Den 13 augusti kommer vi att köra en utbildning för nya funktionärer direkt efter den allmänna skjutningen, start 14.00. (samling vid Trapp 1).

I samband med nystarten kommer vi att se över vilka som har tillgång till banan. Om du känner att du/ni vill kunna låna banan krävs det att du aktivt deltar i banan med arbetspass.

Väl mött i höst.
Anders Ricknell / Banchef

KM SKEET 2017

2017-07-14

Den 17:e juni sköts KM i skeet för första gången på länge. Det var spått åska och skurar men blev strålande fint. Vi sköt på flashduvor så det blev extra festligt.

Andra evenemang gjorde att några av favoriterna saknades och damerna var på bröllop. Grattis till bruden förresten. Även om några var borta så fylldes det på med skyttar från andra specialiteter. Riktigt kul.

Kanske gjorde stundens allvar att det sköts lite knackigt men Mark, Unto och Stefan  höll stilen. Dom fick göra upp i finalen som blev spännande. Först i allra sista skottet tog Stefan guldet före Unto med, vår mycket lovande junior, Mark på en hedrande bronsplats. Här finns potential.

Grattis till medaljörerna och välkommen åter till alla.
Gösta Dahlberg

GRATTIS EM-IL!!!

2017-07-06

HJK vill uppmärksamma Europamästare och HJK-medlem Emil Håkanssons fantastiska rekord på 788 poäng på EM i kombinerat jaktskytte i Ungern den 2 juli.

 

För er som inte vet så är Emil klubbmästare och banchef på Miniälg-banan. Hans första medalj internationellt kom i Norge på nordiska mästerskapen som 14 åring. Efter det har det fortsatt uppåt med flera topplaceringar i SM, NM och EM. Nu på EM Ungern sköt Emil 98 duvor av 100 och 396 kulpoäng av 400.
Vi ser med spänning fram emot Emils fortsatta tävlingskarriär.