NYTT DATUM SÄKERHETSUTBILDNINGEN

2018-06-08

Nytt datum för höstens första säkerhetsutbildning

11 augusti kl 09.00 i klubbstugans övervåning.

Tillfället den 1 september är inställt.
Årets sista kurs går den 6 oktober.

Nu i vår går kursen som planerat lördag 16 juni kl 09.00.

Styrelsen/Eva Tidefelt och Gunnar Maxe

TRAP 1 ÖPPNAR TILL HÖSTEN

2017-07-20

Äntligen är vallbygget färdigt samt beskiktat. En hel del arbete återstår dock bland annat med montering av nya kastare samt intrimning av kompaktsporting-banan.

Huvudkastaren är dock i funktion vilket innebär att vi öppnar banan för allmänheten i samband med starten av höstsäsongen den 5 augusti. Funktionärer nya som gamla är välkomna att anmäla sig hos mig via mail.  Den 13 augusti kommer vi att köra en utbildning för nya funktionärer direkt efter den allmänna skjutningen, start 14.00. (samling vid Trapp 1).

I samband med nystarten kommer vi att se över vilka som har tillgång till banan. Om du känner att du/ni vill kunna låna banan krävs det att du aktivt deltar i banan med arbetspass.

Väl mött i höst.
Anders Ricknell / Banchef

KM SKEET 2017

2017-07-14

Den 17:e juni sköts KM i skeet för första gången på länge. Det var spått åska och skurar men blev strålande fint. Vi sköt på flashduvor så det blev extra festligt.

Andra evenemang gjorde att några av favoriterna saknades och damerna var på bröllop. Grattis till bruden förresten. Även om några var borta så fylldes det på med skyttar från andra specialiteter. Riktigt kul.

Kanske gjorde stundens allvar att det sköts lite knackigt men Mark, Unto och Stefan  höll stilen. Dom fick göra upp i finalen som blev spännande. Först i allra sista skottet tog Stefan guldet före Unto med, vår mycket lovande junior, Mark på en hedrande bronsplats. Här finns potential.

Grattis till medaljörerna och välkommen åter till alla.
Gösta Dahlberg

GRATTIS EM-IL!!!

2017-07-06

HJK vill uppmärksamma Europamästare och HJK-medlem Emil Håkanssons fantastiska rekord på 788 poäng på EM i kombinerat jaktskytte i Ungern den 2 juli.

 

För er som inte vet så är Emil klubbmästare och banchef på Miniälg-banan. Hans första medalj internationellt kom i Norge på nordiska mästerskapen som 14 åring. Efter det har det fortsatt uppåt med flera topplaceringar i SM, NM och EM. Nu på EM Ungern sköt Emil 98 duvor av 100 och 396 kulpoäng av 400.
Vi ser med spänning fram emot Emils fortsatta tävlingskarriär.

Vallen är slutbesiktigad

2017-06-26

Vallen är slutbesiktigad och godkänd varför skytte nu är tillåtet på Hagelprovbanorna 1 och 2  samt Skeetbanan enligt våra ordinarie regler.

Trap 1 får vi skjuta på från med lördag 1 juli. Glöm inte att kontakta bancheferna före skytte.

Styrelsen har beslutat att skytte med .22 LR inte längre är tillåtet på nätterna. Skjuttiderna är alla dagar 09.00 – 21.00 utom juldagen och långfredagen då inget som helst skytte är tillåtet.