Miniälg2016


Hörselskydd ska användas

50 m skytte / 22L

Skjutskicklighet är en färskvara! Det är därför viktigt att träna ofta. På vår 50 m bana kan du upprätthålla en god skjutskicklighet. Banan är försedd med belysning och det är möjligt att skjuta även när mörkret har fallit.

Med kaliber 22LR kantantänd ammunition är skytte tillåtet dygnet runt utom Juldagen och Långfredagen då allt skytte är förbjudet. Förutsättningen är att en på banan utbildad skjutledare lånat eller hyrt banan.

Öppettider hittar du under fliken ”BANOR”. Under öppettid är banan bemannad med skjutledare.

ICKE MEDLEMMAR: Har du eget vapen och ammunition skjuter du gratis under öppettid. Under öppettiderna finns lånevapen att hyra och ammunition att köpa för de som inte har eget.

MEDLEMMAR: Som medlem skjuter man alltid gratis om man har eget vapen och ammunition. Under öppettiderna finns lånevapen att hyra och ammunition att köpa för de som inte har eget. Är man där under icke öppettid gäller särskilt regelverk för det och man behöver nyckel till banan. Kontakta banchefen för mer information.

Vad kostar det att skjuta?

Klicka här för att se prislistan

Skjutformer

Miniälg 2016 02Den vanligaste formen att skjuta är s.k. jaktstart. Skytten skjuter på stillastående figur. 1-2 sekunder efter skottet startar älgen och skytten skjuter ett andra skott mot rörligt mål. Detta upprepas åt andra hållet.

Säkerheten

Vi på HJK sätter säkerheten högt och det finns alltid en utbildad skjutledare närvarande. Skjutledarens ord är ”lag” och ska genast efterföljas utan ifrågasättande. Skjutledaren har rätt att avvisa personer som inte följer tillsägelser.

När det är din tur att skjuta:
Ladda inte vapnet förrän du fått klartecken av skjutledaren!
Får du en klick, skottet går inte när du avfyrar. Behåll bössan i skjutriktningen och vänta 20 sekunder innan du gör patron ur.
Provanläggning och torrklickning får endast ske i banans två skjutbås och efter skjutledarens tillstånd.


MEDLEMSINFORMATION –>

Nedan finns information som bara inloggade medlemmar kan se.