Warning: Illegal string offset 'page' in /var/www/vhosts/hjk.se/httpdocs/wp-content/themes/wp_opulus/page.php on line 21

Miniälg2016


Hörselskydd ska användas

50 m skytte / 22L

Skjutskicklighet är en färskvara! Därför är det viktigt att träna ofta. På vår 50-metersbana har du möjlighet att upprätthålla en god skjutskicklighet. Banan har nu elektronisk markering och det är möjligt för två skyttar att skjuta samtidigt på varsin älgfigur. Förhållandet motsvarar skyttet på älgbanan 80-meter och är utmärkt övning innan du går för att skjuta för älgskyttemärken där. Banan är försedd med belysning så det går att skjuta även när det är mörkt. 

Tillåten ammunition är endast .22 LR kantantänd standard bly.
Skytte är tillåtet dygnet runt på denna bana, utom på Juldagen och Långfredagen då allt skytte på HJK är förbjudet. Förutsättningen för skytte är att för banan behörig skjutledare har lånat eller hyrt banan. Allt skytte ska protokollföras och skotträkning ska ske. 

Öppettider hittar du under fliken ”BANOR . Under öppettid är banan bemannad med skjutledare. 

Åldersgränser

Vi på HJK tycker att det är väldigt roligt med nya, unga skyttar men vi har några regler kring detta. För minderåriga skyttar gäller självständigt vapenlån mot legitimation från 15 år. Skytt under 15 år ska alltid ha en vuxens sällskap (18) och vuxen ansvarar för vapenlån. 

Barnet bör ha fyllt 10 år. Krav: Barnet måste själv klara av att i stående position hålla och hantera vapnet på ett säkert sätt. Vid tveksamhet har skjutledaren rätt att neka skytte. 

ICKE MEDLEMMAR: Om du ännu inte är medlem så köper du silverkuponger i bunkern. Under öppettiderna på banan finns lånevapen eller så använder du eget. Ammunition 30 skott ingår under öppettider, tillåten kaliber.22 LR standard bly. 

MEDLEMMAR: Som medlem med rabatt skjuter du alltid gratis på 50 m om du har du eget vapen och ammunition .22LR standard bly. 

Är du medlem utan rabatt så skjuter du mot guldkupong. Under öppettiderna på banan finns lånevapen eller så använder du eget. Ammunition 30 skott ingår under öppettider. 

Skytte utanför öppettider

Vid medlemsskytte på icke allmän öppettid gäller särskilda regler och man behöver nyckel till banan. Medföljande gäst betalar sina serier med silverkupong. Kontakta någon av bancheferna för mer information.

Vad kostar det att skjuta? 

Se Prislistan

Inskjutning 50 m

Det kostar inget att skjuta med eget vapen och egen ammunition mot tavla från inskjutningsbåsen. Inskjutningsbåsen kan vara stängda under allmän öppettid. Det är upp till skjutledaren för dagen att besluta om skytte vid inskjutningsbåsen får äga rum. 

Inskjutningen utanför allmän öppettid är tillgänglig utan bokning eller hyra. Endast medlemmar som har gått säkerhetsutbildningen har rätt att skjuta utanför allmänna öppettider. Skjutledare ska alltid utses och skrivas in i skjutledarpärmen. 

Skjutformer

Miniälg 2016 02Den vanligaste formen att skjuta är s.k. jaktstart. Skytten skjuter på stillastående figur. 1-2 sekunder efter skottet startar älgen och skytten skjuter ett andra skott mot rörligt mål. Detta upprepas åt andra hållet.

Säkerheten

Vi på HJK sätter säkerheten högt och det finns alltid en utbildad skjutledare närvarande. Skjutledarens ord är ”lag” och ska genast efterföljas utan ifrågasättande. Skjutledaren har rätt att avvisa personer som inte följer tillsägelser.

När det är din tur att skjuta:
Ladda inte vapnet förrän du fått klartecken av skjutledaren!
Får du en klick, skottet går inte när du avfyrar. Behåll bössan i skjutriktningen och vänta 20 sekunder innan du gör patron ur.
Provanläggning och torrklickning får endast ske i banans två skjutbås och efter skjutledarens tillstånd.


MEDLEMSINFORMATION –>

Nedan finns information som bara inloggade medlemmar kan se.


Warning: Illegal string offset 'page' in /var/www/vhosts/hjk.se/httpdocs/wp-content/themes/wp_opulus/page.php on line 27