Warning: Illegal string offset 'page' in /var/www/vhosts/hjk.se/httpdocs/wp-content/themes/wp_opulus/page.php on line 21

NÄR BANORNA ÄR ÖPPNA

HJK har ett stort utbud av banor, både för hagel- och kulskytte. Samtliga banor håller en hög standard. Under vår- och höstsäsongen håller banorna öppet för allmänheten enligt schema, klicka här.
Då finns funktionärer på plats (ibland är det dock brist på funktionärer vilket innebär att en bana kan var stängd). Det krävs ingen föranmälan eller tidsbokning, det är bara att komma ut till banan, köpa kuponger i ”Bunkern”, anmäla sig till skjutledaren på banan så får du låna en bössa med ammunition. För detta behöver du varken licens eller tidigare erfarenhet av skytte.

Du som har licens kan givetvis ta med dig eget jaktvapen och övningsammunition om du vill. Men du måste ändå köpa kuponger för skyttet. Läs mer om respektive bana genom att klicka på den i menyn ovan. Givetvis är HJKs medlemmar också välkomna att skjuta under öppettiderna.

KUPONGER

Du börjar med att köpa kuponger i ”Bunkern” mitt emot klubbhuset. En kupong för varje skytteserie.
Besökare med eget vapen och ammunition köper silver-kuponger.
Besökare utan eget vapen och ammunition köper vita-kuponger, då får man dessutom ammunition och en lånebössa av skjutledaren på banan i utbyte mot kupongen.

HJKs medlemmar köper guld-kuponger för allt skytte.
HJKs medlemmar med ”RABATT” tryckt på medlemskortet köper röda kuponger för lerduveskyttet. Kulskytte är gratis.

Kupongen ger man till skjutledaren på respektive bana, det går åt en kupong per serie (se Prislistan i menyn ovan).

Medtag alltid egna hörselskydd och skyddsglasögon.


NÄR BANORNA ÄR STÄNGDA

När banorna är stängda och obemannade får de endast användas av HJKs medlemmar. Det är inte tillåtet för icke medlemmar att skjuta på HJKs banor när de är stängda annat än i behörig medlems sällskap.

Låna / hyra en bana

Har man varit medlem ett tag, deltagit i HJKs Säkerhetsutbildning och blivit skjutledare på en bana kan man låna nyckel för att kunna låna eller hyra banan.  Sen kan man om behov finns ansöka om egen bannyckel. Det är styrelsen tillsammans med banchefen som beviljar låneansökningar.

Om du vill låna eller hyra en bana börjar du med att kontrollera om banan är ledig. Varje bana har en egen sida på hemsidan med en kalender där alla bokningar syns. Sen kontaktar du banchefen för att boka banan.

Om du lånar en bana får du ha med dig en (1) gäst som skjuter för silverlappar. När man lånat banan får även andra medlemmar ansluta och delta i skyttet. Om du hyr banan har du ensamrätt till banan under hyrtiden och får ha med dig obegränsat med gäster. Gästerna skjuter för silverlappar (som du måst köpa innan du lånar/hyr banan). Hyran betalar du i bunkern när den är öppen eller på Pg.87 55 50-6. Se prislistan i menyn ovan.

Varje bana har en egen sida här på hemsidan, där finns en kalender där du kan se om banan är lånad, hyrd eller stängd.
När banan lånas/hyrs av medlem skall alltid skjutledare utses. Läs om skjutledarens ansvar här.


Skottlossning är tillåten

Måndag – fredag 09.00 – 21.00
Lördag – söndag 09.00 – 18.00
Lördag – söndag Viltmål 80 m – älgbanans bås 1 och 2 09.00 – 20.00
Med 22 LRF är skytte tillåtet dygnet runt.
Juldagen och långfredagen är allt skytte förbjudet


BOMMEN

Bommen hålls öppen under öppettid. Övrig tid ska den vara låst. Medlem med nyckel får öppna bommen. Den medlem som sist lämnar området är ansvarig för att den blir låst. Om du är osäker på om du är sist, lås bommen de som eventuellt är kvar får låsa upp när de åker hem.


ORDNINGS- och SÄKERHETSBESTÄMMELSER klicka här

Det är alla medlemmars ansvar att ha läst och känna till HJKs ordnings- och säkerhetsbestämmelser. Dessa finner du i menyn under ”HJK” –> ”KANSLIET”. Några viktiga punkter att tänka på ser du nedan.

  • MEDTAG ALLTID EGNA HÖRSELSKYDD OCH SKYDDSGLASÖGON NÄR DU BESÖKER VÅRA BANOR.
  • NÄR VI HAR -10* ELLER KALLARE UTE ÄR DET INTE TILLÅTET ATT ANVÄNDA HAGELBANORNA DÅ KASTARNA KAN SKADAS.
  • DET ÄR INTE TILLÅTET ATT STÄLLA UPP OCH ANVÄNDA EGEN KASTARE PÅ NÅGON AV VÅRA BANOR.
  • SKYTTE FÅR ENDAST SKE FRÅN AVSEDDA SKJUTPLATSER I UTSEDD SKJUTRIKTNING.

Warning: Illegal string offset 'page' in /var/www/vhosts/hjk.se/httpdocs/wp-content/themes/wp_opulus/page.php on line 27