På denna sida hittar du all information om tävlingen.
Vill du veta vilket datum årets tävling äger rum får du titta i tävlingskalendern. 

HJKs jaktstig har en lång tradition, första stigen arrangerades 1974. En av de som var med och startade hageljaktstigen var Rolf Adborn, som mycket annat i klubben. När stigen startade var målen dolda och det kunde dyka upp mål som inte var lovliga. Stigen bestod av sju stationer med handmålade figurer. En del av dessa finns fortfarande bevarade på väggen i vårt klubbhus.

Deltagarrekord var det i mitten på 90-talet med 420 deltagare. Senaste åren har det varit drygt 300 deltagare som skjutit de numera 10 stationerna på den c:a 3 km långa stigen.

Detta är ett av klubbens större arrangemang och det är ca.90 glada frivilliga funktionärer som gör det möjligt att arrangera tävlingen, givetvis tillsammans med våra sponsorer som bidrar med många fina priser.

I dag ingår HJKs Öppna jaktstig i Gyttorp Cup och skjuts i olika klasser.

Länk till Jägarförbundets regler för Gyttorp Cup 2016.


HAGELJAKTSTIG

Tider

  • 07.30-13.00 anmälan öppen
  • 08.00 Serveringen öppnar
  • 08.00-13.10: Tävlingsstart
  • Ca.16.00: Prisutdelning

Banan består av 10 stationer som ingår i tävlingen och två frivilliga insatsbanor för de som vill skjuta lite extra. Vi har även denna gång, tack vara våra fantastiska sponsorer, fått ihop en jättelikt prisbord.

Mat och dryck

I serveringen kan du billigt handla fika, fikabröd, mackor, läsk, mineralvatten, godis och lunchmat.

Tävlingen

Tävlingen går ut på att man följer en stig i skogen. Utmed stigen finns tio jaktstigsmål utplacerade, ett jaktstigsmål är en metalltavla som föreställer ett djur, i tavlan finns ett fyrkantigt hål ungefär lika stort som ett cigg.paket. I hålet placeras en pappskiva. När man skjutit mot målet räknas antal hagel som gått igenom pappskivan, max är 10 utom på den station där det är så kallad hagelräkning, då räknas alla hål.

Varje station har två mål som antingen står still eller rör sig vilket innebär att det är två skott på varje station.

  • 5 klasser: Dam, Junior, Öppen, Yngre Oldboys (50+), Äldre Oldboys (65+) (klasser under förutsättning att dessa inte ändras av jägarförbundet)
  • 10 stationer
  • 2 skott per station

Övrigt skytte

Två insatsskjutningar: en lerduva och ett jaktstigsmål

Anmälan

Du anmäler dig på övervåningen i klubbhuset innan du går ut på stigen

Deltagaravgift

  • VUXEN: 160 kr
  • JUNIOR: 80 kr

I avgiften ingår ammunition (kal.12) och som vanligt är det endast tillåtet med blyammunition.

Skor

Håll koll på vad det är för väder. Är det barmark och plusgrader brukar stövlar vara ett bra val, men om det är snö och minusgrader är det lämpligt med varmt om fötterna då det ibland kan vara lite kö vid vissa stationer.

RESULTAT

Se årets och tidigare resultat här.


STORT TACK till våra sponsorer och alla som hjälpt till att genomföra tävlingen.
Utan er skulle det inte gå.

 


Tävlingsansvariga

Paul Waserbrot
pw@waserbrot.net

Peter Resborn
resborn@hotmail.com


Fotografering kommer att ske under tävlingen. Bilderna kommer att publiceras på internet och i tidskrifter, bland annat HJKs klubbtidning Knallehanda. Genom ditt deltagande i tävlingen godkänner du att vi får publicera eventuella bilder på dig. Vill du inte vara med på bild säger du till fotografen.