SÄKERHETSUTBILDNING

I HJK RANGORDNAR VI SÄKERHETEN HÖGT DÄRFÖR ARRANGERAR VI FLERA GÅNGER UNDER ÅRET EN SÄKERHETSUTBILDNING SOM OCKSÅ INNEHÅLLER ALLMÄN INFORMATION KRING HJKs REGLER.

Utbildningen vänder sig till:

  • Nya medlemmar och de som är på väg att bli medlem.
  • Medlemmar som vill använda, låna eller hyra våra banor
  • Medlemmar som vill jobba som funktionärer/skjutledare
  • Medlemmar som inte gått kursen de 10 senaste åren.

Är du ny medlem är det lämpligt att delta i utbildningen så snart som möjligt. Du är välkommen att delta även om din medlemsansökan inte är färdigbehandlad..

Om du vill låna eller hyra våra banor eller hjälpa till som funktionär/skjutledare på någon bana måste du delta i utbildningen för att få behörighet. För att få behålla behörigheten, gäller också allt självständigt skytte, måste du förnya dina kunskaper genom att delta minst vart 10:e år. Gör du inte det upphör behörigheten och du får inte låna eller hyra någon bana, ta funktionärspass eller skjuta självständigt, till exempel skjuta in din studsare.

Vill du låna eller hyra en bana måste du även vara utbildad på respektive bana och dess funktioner samt finnas med på banchefens lista över de som får låna eller hyra banan.

Under Säkerhetsutbildningen går vi igenom alla säkerhetsregler som gäller samt ger en allmän information om HJK och hur det fungerar hos oss. Den teoretiska delen avslutas med en för samtliga obligatorisk rundvandring på området då vi praktiskt går igenom vad som gäller på de olika banor som du efter kursen är skjutledare på.

Utbildningen sker i klubbhuset och tar cirka fyra timmar inklusive rundvandringen. I kalendern ser du vilka datum kursen är.