HJKs Hageljaktstig – NORMA CUP

HJKs jaktstig har en lång tradition, första stigen arrangerades 1974. En av de som var med och startade hageljaktstigen var Rolf Adborn, som mycket annat i klubben. När stigen startade var målen dolda och det kunde dyka upp mål som inte var lovliga. Stigen bestod av sju stationer med handmålade figurer. En del av dessa finns fortfarande bevarade på väggen i vårt klubbhus.

Deltagarrekord var det i mitten på 90-talet med 420 deltagare. Senaste åren har det varit drygt 300 deltagare som skjutit de numera 10 stationerna på den c:a 2 km långa stigen. Detta är ett av klubbens större arrangemang och det är ca.90 frivilliga funktionärer som gör det möjligt att arrangera tävlingen, givetvis tillsammans med våra sponsorer som bidrar med många fina priser.
I dag ingår HJKs Öppna jaktstig i Norma Cup och skjuts i olika klasser.


TÄVLINGSKALENDERN. 


STORT TACK till vår sponsor och alla som hjälpt till att genomföra tävlingen.
Utan er skulle det inte gå.

TIDER

 • 08.00 Första start
 • 07.45-13.00 anmälan öppen
 • 13.10 Sista start
 • Ca.15.00: Prisutdelning

AVGIFT & ANMÄLAN

 • VUXEN: 200 kr
 • JUNIOR: 100 kr

I avgiften ingår ammunition (kal.12) och som vanligt är det endast tillåtet med blyammunition.
Du betalar först avgiften i Café Knallen och därefter anmäler du dig i inskrivningen.


TÄVLINGEN

Tävlingen går ut på att man följer en stig runt skjutbaneområdet. Utmed stigen finns tio jaktstigsmål utplacerade, ett jaktstigsmål är en metalltavla som föreställer ett djur, i tavlan finns ett ovalt hål ungefär lika stort som ett ciggpaket. I hålet placeras en pappskiva. Varje station har två mål som antingen står still eller rör sig vilket innebär att det är två skott på varje station. När man skjutit mot målet räknas antal hagel som gått igenom pappskivan, max som räknas är 10 hagel/mål. Det finns två frivilliga insatsbanor utmed stigen för de som vill skjuta lite extra.
Vi har även denna gång, tack vara våra fantastiska sponsorer, fått ihop en jättelikt prisbord. Priser måste avhämtas vid prisutdelningen själv eller genom ombud. Ej mottagna priser återgår till HJK.

 • 5 klasser: Dam, Junior, Öppen, Yngre Oldboys (50+), Veteran (65+) (klasser under förutsättning att dessa inte ändras av jägarförbundet). Alla får skjuta i Öppen klass. Skytt får gå flera varv men enbart det första räknas som tävlingsvarv och då i den klass man det varvet anmält sig i.
 • 10 stationer
 • 2 skott per station

Regler och direktiv Norma Cup


INSATSSKJUTNING

 • Trap2
 • Harbanan

MAT & DRYCK

I serveringen kan du handla fika, fikabröd, mackor, läsk, mineralvatten, godis, korv/hamburgare och från ca 10:30 finns en lunchrätt.

KLÄDSEL

Håll koll på vad det är för väder. Är det barmark och plusgrader brukar stövlar vara ett bra val, men om det är snö och minusgrader är det lämpligt med varmt om fötterna då det ibland kan vara lite kö vid vissa stationer.

RESULTAT

Se årets och tidigare resultat här.


TÄVLINGSANSVARIGA

Torbjörn Dahlgren
t.obbe@hotmail.se

Fotografering kommer att ske under tävlingen. Bilderna kommer att publiceras på internet och i tidskrifter, bland annat HJKs klubbtidning Knallehanda. Genom ditt deltagande i tävlingen godkänner du att vi får publicera eventuella bilder på dig. Vill du inte vara med på bild säger du till fotografen.