BLI MEDLEM I HJK

Vi vänder oss till alla skytteintresserade människor som vill börja eller förbättra sina kunskaper i jaktskytte. För att bli medlem i HJK måste man först godkännas av styrelsen. Intagning av nya medlemmar sker löpande under året.
Första avgiften är totalt 1800 kr bestående av:
– 1200 kr inträdesavgift samt
– 600 kr årsavgift.
Blir man medlem efter 1:a Oktober slipper man årsavgiften för det kalenderåret. Avgiften täcker då inträde samt årsavgiften för året därpå.


SÖK MEDLEMSKAP KLICKA HÄR!


Här följer en beskrivning på hur det går till och vad som händer:

Steg 1
Du klickar på länken ”SÖK MEDLEMSKAP HÄR” och fyll i det elektroniska ansökningsformuläret.

Steg 2
Du begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Blankett 442.3 kan hämtas på polisen.se. Följ instruktionerna på polisens hemsida och fyll i blanketten. Det tar nån vecka innan du får svaret.
När du fått kuvertet med svaret, ÖPPNA DET INTE.

Kuvertet med svaret ska du posta oöppnat till oss:
Styrelsen
Haninge Jaktskytteklubb

Box 155
136 23 Haninge

Steg 3
Din ansökan behandlas på närmast kommande styrelsemöte, som hålls vanligtvis en gång i månaden.

Steg 4
När din ansökan behandlats på styrelsemötet får du ett meddelande, har du blivit godkänd medföljer instruktioner om vad du behöver göra. Räkna med att det tar 5-8 veckor från det att du ansöker tills du får svaret från oss.

Steg 5
När du betalt avgiften skickas ett brev med ditt medlemskort ut. Innan beviljat medlemskap är du givetvis välkommen att övningsskjuta på våra ordinarie öppettider som du hittar på vår hemsida.
Studera gärna vår hemsida som innehåller detaljerade beskrivningar om banorna och hur allt går till och fungerar på HJK (FAQ).

Har du frågor om det som rör medlemskap och ansökan är du välkommen att höra av dig via e-post:
Klicka här –> FRÅGOR OM MEDLEMSKAP


Att vara medlem i HJK, skyldigheter & rättigheter

Som medlem i HJK blir man en del av klubben. Det innebär både rättigheter och skyldigheter.
Som besökande skyttegäst på HJK kan man känna sig som en hotellgäst, man betalar och skjuter, sen åker man hem. Någon annan tar hand om skötsel och renhållning.
Men som medlem är du på Din egen bana när du skjuter på HJK, med ungefär samma ansvar som du har hemma när det gäller städning, underhåll och sophantering.
– Ja-ja… visst kan det vara så att du har andra familjemedlemmar hemma som sköter sånt, men du fattar nog vad jag menar.

Om du är här och skjuter på våra öppettider så uppskattar funktionärerna  om du erbjuder en hjälpande hand med påfyllning av duvor, släpa säcken med tomhylsor till containern, etc. Fråga gärna om du kan hjälpa till med nåt.

Är du här och skjuter på övrig tid så blir det per automatik Ditt ansvar att lämna banan i toppskick när du åker hem.

Givetvis ska du inte ge dig i kast med avancerade reparationer av något, men berätta för banchefen vad som är trasigt (ring eller maila) så att problemet kan lösas så snabbt som möjligt.
Ditt ansvar är städning och ordning.
Både du och alla andra som skjuter här uppskattar om allt fungerar och man slipper plocka upp efter någon annan eller fylla på med lerduvor (vilket man dessvärre får ställa upp och göra ändå ibland).

Vad har man för rättigheter då? tänker du.
Som medlem i HJK får du skjuta för en billigare avgift, du köper Guldkuponger i bunkern.
När banorna inte är öppna kan man titta i bankalendern och se om någon lånat banan. Som medlem har man då rätt att delta i skyttet (gäller inte om banan är hyrd).
Har man genomfört HJKs säkerhetsutbildning. utbildats på banans funktioner och har banchefens förtroende genom att man jobbat som funktionär på banan kan man själv låna banan. Då bokar du den i banans bokningssystem.
Nyckel till banan kan du låna av banchefen.


VAD KAN DU HJÄLPA TILL MED?

FUNKTIONÄR

När du fått ihop tre arbetspass under ett kalenderår får du köpa röda kuponger att skjuta billigt på hagelbanorna för och skyttet på kulbanorna blir gratis. Genom att ta arbetspass får du dessutom bättre kontakt med andra medlemmar i klubben.

 • Under öppettid behöver alla banor funktionärer för att kunna hålla öppet.
 • Café Knallen behöver folk i serveringen.
 • Vid tävlingar behövs funktionärer till flera olika sysslor
 • Tidningen Knallehanda och hemsidan behöver hjälp med faktainsamling, reportage, mm
 • När det är städdag är alla medlemmar välkomna att hjälpa till.

ANDRA UPPDRAG

Är du riktigt entusiastisk så är du välkommen att hjälpa till mer än vad som krävs för billigare skytte. Det finns en hel del göromål i klubben som tar mer tid än tre arbetspass.

 • Banchefsuppdrag
 • Reparationer och underhåll på banorna
 • Styrelseuppdrag
 • Tävlingskommittén (arrangera tävlingar)
 • Arbetet med Knallehanda (klubbtidningen)
 • IT-gruppen (hemsidan)
 • Ungdomsskytte (saknar verksamhet fn)

Längst bak i Knallehanda och på respektive banas sida hittar du kontaktuppgifter till banchefer . Kontakta dem om du vill hjälpa till.

Haninge 2020 05 16