HAGELPROVBANA 1

Banan är tills vidare STÄNGD på grund av ombyggnation. Inget skytte är tillåtet på denna bana. Under tiden banan är stängd är det tillåtet att använda HAGELPROVBANA 2. (2023 08 12)

Hagelprovbana 1 ligger en bit upp i skogen bredvid Skeet-banan bakom bunkern. Den här banan är perfekt för dig som aldrig skjutit lerduva förr och vill testa hur det känns och hur lätt(svårt) det är. Även du som skjutit någon gång men känner dig lite osäker kommer uppskatta detta. En skjutledare finns på plats och ger instruktioner. Du kan dock inte räkna med att få lektioner i skytte.

För skytte på denna bana krävs att man köper kupong. Silverkupong för icke medlemmar och Guldkupong för medlemmar. Kuponger köper du i “Bunkern”. En silver- eller guldkupong ger dig 12 lerduvor, 12 hagelskott och lånebössa. Hörselskydd och skyddsglasögon ska användas.

Under vårsäsongen 2024 har hagelprovbanorna begränsade tider för ”prova-på-skytte”.
Vid allmänna öppettider gäller att Hagelprovbana 2 är reserverad för Jägarexamengruppens provverksamhet den 28 april, 26 maj och 16 juni. Då är banan stängd. Övriga allmänna öppetdagar är både medlemmar som icke medlemmar hjärtligt välkomna för provapåskytte med hagelgevär


Godkända vapen: hagelbössa, bryt eller halvautomat upp till kaliber 12
Godkänd ammunition: stålhagel max US6. Max två skott i taget.
Godkända skjutplatser: inne i båset
Godkända skjuttider: Se HJKs Ordnings- och Säkerhetsbestämmelser


ÖPPETTIDERPRISLISTAN


MEDLEMSINFORMATION –> Nedan finns information som bara inloggade medlemmar kan se.